Vision

Nordic Kitchen Group är ett tillväxtbolag som utvecklar de dotterbolag man äger och ser ytterligare förvärv som en naturlig del i utvecklingsarbetet. Målet är att skapa mervärde för ägare och investerare genom fokus på kärnområdena kök och förvaring. Nordic Kitchen Group ser stora möjligheter för framtida god avkastning och i målen ligger att verksamheten skall utvecklas genom medarbetarnas kompetens och utveckling.

Organisation

Fredrik Brandt är VD och koncernchef i Nordic Kitchen Group. Som koncernchef är han ordförande i styrelsen i samtliga dotterbolag. NewCap Industries AB är huvudägare i Nordic Kitchen Group och dess representanter arbetar aktivt i bolaget.


peterekman

Fredrik Brandt, VD Nordic Kitchen Group AB.
DIHM, IHM Business School 1987.
Fredrik har en lång karriär som marknads-/försäljningschef och har de senaste 12 åren arbetat som koncernchef.
Fredrik har främst arbetat i IT-relaterad branscher och har stor erfarenhet från alla försäljningskanaler; Direkt/indirekt försäljning och inte minst e-handel.
På fritiden åker han gärna skidor eller seglar.


Bolagets styrelse


peterekman

Peter Ekman, Styrelseordförande Nordic Kitchen Group AB.
Civ ek, Stockholms Universitet -77.
Bakgrund från bla Bank och Finans med inriktning värdepapper.
Drivit egen verksamhet sedan 1991. Startade NewCap Industries AB 1996 som ett riskkapitalbolag, idag huvudägare i Nordic Kitchen Group.
Driver sedan 2003 NewCap AB.
Ägnar en stor del av sin tid utanför kontoret åt nybyggnationer och ombyggnationer av fastigheter.


AndersOrrlingAnders Orrling, Styrelseledamot Nordic Kitchen Group AB.
Civilekonom med mångårigt förflutet på ledande befattningar inom finans och fastighetsbolag. Tillsammans med Peter Ekman äger Anders NewCap Industries AB, huvudägare i Nordic Kitchen Group. Bedriver egen investeringsverksamhet sedan 20 år.
På fritiden är det främst jakt, golf och skidåkning som gäller.


HakanRoosHåkan Roos, Styrelseledamot Nordic Kitchen Group AB.
Håkan Roos, född 1955 är Civilekonom och bosatt i Skåne. Håkan är ordförande i bland annat Procurator AB och Sveriges ledande måleri, Sandå AB. Håkan har en mycket stor styrelseerfarenhet från både industri såväl som marknadsbolag.
Vid sidan av arbetet har Håkan ett stort bilintresse med bland annat flera Paris – Dakar rallyn på sitt samvete.


Dotterbolag

Scandinavian Kitchen AB

Scandinavian Kitchen marknadsför och tillverkar Hagaköket och Canadaköket. Produktionsanläggningen ligger i Tärnsjö ca. 5,5 mil nordväst om Uppsala där även lager och komponenttillverkning sker. Hagaköket förser de ledande byggmaterialhandelkedjorna med kök till konsument och projekt. Canadaköket erbjuder kökslösningar i de exklusivaste segmenten på marknaden. Se och läs mer om våra varumärken på www.canadakoket.se & www.hagakoket.se

HärjedalsKök AB

HärjedalsKöks affärsidé går i korthet ut på att renovera kök på befintliga stommar genom att byta ut luckor, lådor och bänkskivor.
På HärjedalsKök arbetar ca 100 personer med produktion, försäljning och administration.
I vackra Funäsdalen ligger HärjedalsKöks produktionsanläggning. Här arbetar ca. 35 medarbetare med både produktion och säljadministration. Utöver produktionen till den svenska försäljningen tillverkar produktionsanläggningen även luckor till det fristående norska säljbolaget. Anläggningen är mycket modern med en uppdaterad maskinpark vilket leder till en hög effektivitet. Från produktionsanläggningen går de kundorderstyrda luckorna ut till våra 10 distributionskontor runt om i Sverige, där en fristående montörkår ser till att slutkunden får det kök de alltid drömt om. Resterande personalstyrka består av säljare med huvudkontor i Uppsala.

LIB Luck och Inredningsbolaget AB

Måttanpassning är LIBs DNA. LIB måttanpassar allt och i rekordfart: Köksluckor, köksstommar, rostfria diskbänkar, bänkskivor, garderober, skjutdörrsystem, badrumsmöbler och teknik för bostadsanpassningar – Allt måttanpassas.
LIBs erbjudande är det bredaste på marknaden och täcker in kundernas totala behov av lösningar för köksförnyelse och inredningslösningar. Kunderna utgörs i huvudsak av bostadsbolag (hyresrätt) och de finns över hela Sverige från norr till söder. LIBs styrkor är snabbhet, flexibilitet, prisvärdhet och utmärkta miljöegenskaper. LIB planerar CAD-ritar, producerar och monterar helt efter kundens önskemål.
Och det gör vi mer än 10 000 gånger per år.

Ägarstruktur

Nordic Kitchen Group ägs idag till 54 % av NewCap Industries AB och resterande del ägs av ca 20 investorer, investorer som är både företag och privatpersoner. Flera av de tidigare ägarna som sålt sina bolag till Nordic Kitchen Group är idag delägare.
NewCap Industries är en del av NewCap-gruppen, NewCap är aktivt inom bygg och fastighetsbranschen.

sv1 sv2 sv3